Miejsce: Indie

Termin: 24.04 – 07.05.2021

Smaki Indii: Piekielnie ostre warzywne curry, delikatny ser w sosie szpinakowym, pachnący jaśminem ryż birjani i chrupiąca soczewica w soku z limonki. Aromatyczna herbata masala i słodkie laddu lub kawa i gorące dżalebi… Wszystkie te smaki w czasie jednej kulinarnej podróży do Indii. Czy to możliwe?

Zapraszamy Cię na wyprawę do:

  • krainy pełnej niepowtarzalnych doznać kulinarnych
  • miejsca, w którym bogactwo przypraw króluje w każdej kuchni
  • do kraju bogaczy i żebraków potrafiących z jedzenia uczyni prawdziwą sztukę.

Odwiedzimy najciekawsze, najdziwniejsze i najsmaczniejsze miejsca w Indiach. Spróbujemy smaków, jakich dotąd nie znało Twoje podniebienie i nie próbował Twój język.

Jedyna TAKA majówka na rynku. Jedyna TAKA wyprawa do źródła prawdziwych aromatów.

ZAREZERWUJ

Czy chcesz:

  • delektować się orientalnymi smakami?
  • próbować wspaniałych dań?
  • odkrywać prawdziwe smaki Indii?
  • odpocząć i odstresować się w pięknych hotelach?
  • zobaczyć cuda indyjskiej architektury?
  • obcować z bogactwem kultury Indii?
  • odwiedzić fascynujące świątynie i pałace?
  • doświadczyć indyjskiej gościnności?
  • zgłębić tajniki hinduskiej duchowości?

Jeśli choć na jedno z powyższych odpowiedziałaś TAK, to ten wyjazd jest dla Ciebie! 

SMAKI INDII program.pdf

CENA ZAWIERA:
~12 noclegów: zakwaterowanie w hotelach 4****/5***** gwiazdkowych w pokojach 2-osobowych (zgodnie z programem, lub w takim samym standardzie);
~ubezpieczenie podróżne KL i NNW oraz opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny;
wyżywienie: 2 posiłki dziennie zgodnie z programem – śniadanie w hotelu i obiad lub kolację w restauracji (oprócz dnia 1-go i 12-go);
~opiekę wykwalifikowanego pilota-przewodnika podczas całego pobytu w Indiach oraz opiekę angielskojęzycznego przewodnika lokalnego w punktach zwiedzania;
~bilety wstępu do zwiedzanych obiektów;
~transfery oraz transport klimatyzowanym autokarem;
~wizytę na plantacji herbaty, na plantacji kawy oraz na plantacji przypraw;
~napiwki dla przewodników, kelnerów i obsługi hotelowej
~2 butelki wody 0,5l dziennie w autokarze

CENA NIE ZAWIERA:
~ biletów lotniczych: Polska – Indie – Polska; Dżajpur – Kochi; Kochi – Bangalore – łącznie ok. 3000 PLN (w zależności od aktualnej ceny przewoźnika). Doradzamy w wyborze i zakupie biletu do Indii. Zarezerwujemy w Twoim imieniu bilety wewnętrzne w Indiach;
~dodatkowych posiłków: jedzenia ulicznego lub posiłków w restauracjach nie wymienionych w programie – ok. 500 PLN;
~wydatków własnych: zakupy, przekąski, punkty zwiedzania nie wymienione w programie.

CENA: 2000 USD + bilety lotnicze

Prowadząca: Aleksandra Zalewska
Plan ramowy: Delhi, Dżajpur, Kochi, Munnar, Thekkady, Mararikulam, Chikmangalore, Bangalore

zarezerwuj

Dowiedz się więcej o naszym pomysłach na podróże dzięki artykułom podróżniczym Aleksandry Zalewskiej